domingo, 4 de octubre de 2009

Apunts de classe 30/09

El dimecres dia 30 a la classe de TIC vam aprendre els principis següents:

1. Principi de la fiablitat: Sempre que busquem qualsevol informació per internet s'ha de veure la fiabilitat de les pàgines.
2. Principi de l'autoria: Totes les referències que es faci a una pàgina web, fotos, textos... etc. s'han de citar l'autor o bé s'haurà d'enllaçar, de no fer-ho pot ser un suspens directe de l'assignatura.
3. Principi de l'adequació: Sempre s'ha de buscar la informació al lloc adequat, que s'adeqüi a les nostres demandas. Per exemple: si busques la foto d'un mico, millor buscar a la pàgina del Zoo que no buscar al google directament.

A continuació vam coneixer que és el Mozilla Firefox i l'Internet Explorer i la diferència que havia entre aquests:

  • Mozilla Firefox: És un programa el qual s'utilitza per treballar en les WWW.
  • Internet Explorer: També és un programa al igual que el Firefox per moure'ns per les WWW, però la diferència que trobem es que l'Explorer és de pagament ja que és un software propietari de l'empresa Microsoft (l'Explorer va integrat amb el Windows).
*Tot i que també trobem el Safari, el Opera, entre d'altres, en aquesta classe ens centrarem en aquests dos.


MOZILLA FIREFOX

Amb el Firefox podem:
  • Tenir extensions d'idiomes per escriure qualsevol document, quan vas escribint et va marcant els errors en vermell.
  • Arrossegar l'adreça de les pestanyes a la barra d'adreces d'interés (a la part de d'alt).

PROGRAMES D'INTERÉS

Què és i que fa el Google?

- El Google visita pàgines i guarda informació d'aquestes, llavors quan busques alguna informació al Google, aquest et porta a la web. Els ordinadors van comprovant de tant en tant que aquestes pàgines continuin existint.
- El Google no sempre és la millor font per trobar alguna informació, ja que a vegades és millor buscar a una pàgina concreta. Exemple: Si vols buscar la foto d'un mico, és millor buscar a la pàgina del Zoo que no al Google (exemple comentat amb anterioritat).

*Google no és una font, per tant, no sempre ens podem refiar de la seva fiabilitat.


També vam realitzar el següent cas pràctic:

- Com buscariem una revista educativa?

I el que vam aprendre és que algunes possibilitats de trobar-la seria:

DELICIUS I MENEAME

Delicius:
Web on es pot emmagatzemar, documentar i etiquetar les adreces preferides de cadascú. (A classe ens vam fer un compte en Delicius)
Meneame: Web on es penjen notícies, que estan penjades a revistes, diaris...etc. llavors aquestes poden ser comentades per altres usuaris.


*Per finalitzar la classe ens van explicar en que consisteix el treball que s'ha de fer per entregar d'aquí 15 dies aproximadament.


No hay comentarios:

Publicar un comentario